Kan iedereen Portugees leren spreken?

Ik ben ervan overtuigd dat met de juiste instelling iedereen het Portugees kan leren en er gebruik van kan maken. Met de juiste instelling bedoel ik: ervan overtuigd zijn dat het je gaat lukken, niet snel het bijltje erbij neer gooien.

Geef je les in het Portugees van Portugal of in het Portugees van Brazilië?

Ik geef les in zowel het Portugees van Portugal als in het Portugees van Brazilië. Beide certificaten zijn behaald ;)

Ik wil het Portugees van Brazilië leren. Zitten er in het groepstraject dan ook cursisten die het Portugees van Portugal willen leren?

Over het algemeen is de belangstelling voor het Portugees van Portugal groter dan voor het Braziliaans Portugees. Het zou dus zomaar kunnen dat je in de groep de enige bent die het Portugees van Brazilië wil leren. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, tijdens de les wordt duidelijk gewezen op de verschillen. En ook het lesmateriaal is in Braziliaanse versie verkrijgbaar.

Hoeveel lessen heb ik nodig om Portugees te kunnen spreken?

Dat hangt onder andere af van je voorkennis, je taalgevoeligheid en of je altijd netjes je huiswerk maakt. Als je altijd je huiswerk maakt, gaat het zeker twee keer zo snel dan als je dat niet doet. Een taal leren kost nu eenmaal tijd, maar je zult ook snel resultaat zien (bijvoorbeeld: herkennen van opschriften op winkels, herkennen van gerechten op de menukaart, herkennen van gesproken woorden enzovoort) en dat maakt het steeds leuker.

Is het ook mogelijk om losse lessen te boeken?

In principe verkoop ik trajecten, maar het is wel mogelijk enkele privélessen te nemen, voordat je aansluit bij een bestaande groep bijvoorbeeld. Dit is echter niet noodzakelijk. Als iemand later aansluit bij een groepstraject en dus een of meerdere lessen gemist heeft, krijgt hij/ zij alsnog een lesverslag van de gemiste lessen, het lesmateriaal en het huiswerk toegestuurd.  

Ik woon al in Portugal, kan ik toch les krijgen?

Jazeker! Ik geef ook online les via Zoom of Skype.

Ik twijfel, kan ik met jou overleggen over wat ik moet doen?

Je mag altijd contact met me opnemen! Stuur me een bericht via de contact-pagina, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-25395595

 

© '21 - DaMota | Veelgestelde vragen | Voorwaarden | Proclaimer | Realisatie Qarpa Solutions
DaMota is onderdeel van V.O.F. Motablo