Deze dame ken ik via Instagram. Ze viel me op door haar persoonlijke account met prachtige Portugal-foto’s in pastelkleurtjes. Van haar bio wordt je niet veel wijzer, want daar staat alleen ‘Marcha’. Hoog tijd dus om haar eens wat kritische vragen te stellen ; )


1. Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Marcha, 41 jaar, woonachtig in Enschede en soms in de Algarve in mijn appartement daar. In Nederland werk ik bij een landelijke vastgoedbeheerder en ben ik verantwoordelijk voor de verhuur van nieuwbouw complexen door heel Nederland. In Portugal werk ik vooral aan mijn vakantiegevoel :-)
2. Je bent overduidelijk Portugal-fan. Hoe is dat zo gekomen?
Als kind ging ik altijd met mijn ouders op vakantie naar Portugal en toen ik de opleiding toerisme deed, heb ik ervoor gekozen om mijn stage in Portugal te doorlopen. Met succes want de maanden stage lopen zijn uiteindelijk jaren van wonen en werken in Portugal geworden. Die stageplek heb ik doorlopen bij een receptie van een hotel. Dit is inmiddels 20 jaar geleden en nog altijd heb ik contact met mijn collega’s van toen.

Even voorstellen Marcha Scholten 1 Small
3. Wat wil je vooral laten zien op Instagram?
Op mijn feed How to Algarve wil ik graag de plekken laten zien waar ik heel erg gelukkig en blij van wordt. Dat is sowieso al gemakkelijk in de Algarve maar vooral de plekken die je als toerist niet snel zult opzoeken (of juist wel maar dan net dat andere restaurantje, strandje of straatje van die plek wil ik dan benoemen).
4. Wat vind je het leukste aan Portugal en de Portugezen?
In Portugal vind ik vooral de kleuren het mooist. De kleuren van de lucht, de kleuren van de natuur, de stranden. Het is er zoveel intenser dan hier in Nederland. Het Portugese licht is fantastisch. Mijn hobby fotografie komt dan ook goed van pas hier.

Even voorstellen Marcha Scholten 2 Small

De Portugezen zelf zijn wat stug van origine, maar probeer een gesprek met ze aan te knopen en dan zijn ze vooral vriendelijk. Dat ik zelf Portugees spreek maakt een gesprek met de lokale bevolking altijd ontzettend leuk.
5. Wat is jouw favoriete plek in Portugal en waarom?
Mijn favoriete plek is uiteraard de Algarve. In de Algarve heb ik verschillende favorieten maar een plek waar ik echt altijd kom is: Senhora da Rocha in Armação de Pêra. Het kerkje wat gelegen is op een rotspunt wat uitkijkt over zee is een magische plek. Niet dat ik gelovig ben, maar ik steek hier altijd een kaarsje aan en ga altijd even op het muurtje zitten om te genieten van het uitzicht. De rust die op de plek heerst is heerlijk.
6. Heb je een ultieme Portugal-tip?
De ultieme tip: zet je wekker en ga eens genieten van een zonsopgang op het strand. Het is het waard! De zonsondergang trouwens ook, mocht je geen ochtendmens zijn ;-). 

Even voorstellen Marcha Scholten 3 Small
7. Wat is je toekomstdroom?
Met betrekking tot de Portugese taal zou ik graag nog willen leren om het beter te lezen en te schrijven. Ik beheers de taal sprekend. Maar aangezien ik het heb geleerd door er te wonen en er te zijn ben ik totaal niet op de hoogte van grammatica. Dus dat is nog een uitdaging. Ik neem nu boeken mee uit Portugal om het zo beter onder de knie te krijgen.

Even voorstellen Marcha Scholten 4 Small

En de uiteindelijke toekomstdroom is toch echt die strandtent op het strand in de Algarve :-)!

Spreek jij, net als Marcha, ook Portugees, maar ben je niet op de hoogte van het hoe en waarom je bepaalde woorden gebruikt? Zou je dat wel graag willen weten? Bekijk dan mijn aanbod eens! En er is nog meer mogelijk! Neem gerust contact op, dan kijken we waar jij hulp bij kan gebruiken!
© '21 - DaMota | Veelgestelde vragen | Voorwaarden | Proclaimer | Realisatie Qarpa Solutions
DaMota is onderdeel van V.O.F. Motablo