Ben jij ook altijd te druk om Portugees te leren? De Portugese taal leren is één van je goede voornemens van 2019. Dit jaar zal het gebeuren! Wat zal dat genieten zijn als je in Portugal iedereen verstaat en zelf je zegje kan doen!

Maar nu nog even niet… Eerst nog de sleutel krijgen van je nieuwe huis, klussen, verhuizen, dan op vakantie en dan zien we wel weer. Herkenbaar?


Stel doelen
Realiseer je wel dat je leven niet vanzelf rustiger wordt. Als je iets echt wilt, zal je er tijd voor moeten blokkeren in je agenda, anders zijn er altijd wel andere prioriteiten. Het leven komt meestal over ons heen dan dat we zelf duidelijk onze doelen stellen. Logisch, er zijn altijd onvoorziene omstandigheden, daar kan niemand wat aan doen. Het leven is niet maakbaar, maar wel kneedbaar.
Stapje voor stapje
Wat mij persoonlijk heel erg helpt, is om in kleine stapjes mijn doel te bereiken. Ik kan vreselijk opzien tegen iets wat veel moeite lijkt te kosten, het in mijn hoofd veel groter maken dan dat het eigenlijk is. De oplossing: elke dag iets doen! Zo maak je veel kleine stapjes en aan het einde van het jaar heb je dan een heel grote stap genomen!

Ik heb een hekel aan schoonmaken, maar als ik elke dag een half uurtje schoonmaak, houd ik dat beter vol, dan een hele dag alleen maar schoonmaken. Niet aan denken ;-) En op deze manier heb ik aan het einde van de week toch mijn huis (redelijk) schoon.
Snel resultaat boeken
Je voelt hem al aankomen: elke dag een half uurtje - nou vooruit 15 minuten mag ook – aan je Portugees en je zult zien dat je snel resultaat boekt! Of dat nu lezen, luisteren, schrijven of je woordenschat uitbreiden is. Dé manier om uit de negatieve spiraal te komen van uitstellen en met teleurstelling als gevolg.
Trots op jezelf
Stel jezelf de vraag: waar zie ik mezelf over 5 jaar als ik dit probleem nu niet aanpak? Nou? Die 5 jaar wordt de rest van je leven als je dit nu niet aanpakt! Je bent 100% verantwoordelijk voor je eigen leven. Wil je iets bereiken, dan moet je aan de bak!

Gun jezelf elke dag een half uurtje Portugees! Zo blijf je lekker in de flow en voel je je trots op jezelf!

Zullen we even kennismaken om te kijken waar jij tegenaan loopt? Wie weet kan ik je helpen. Bel me op 06-25395595 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik zie ernaar uit je te spreken!
© '21 - DaMota | Veelgestelde vragen | Voorwaarden | Proclaimer | Realisatie Qarpa Solutions
DaMota is onderdeel van V.O.F. Motablo